dinsdag 19 december 2017

Politiecommissarissen willen eindelijk uitspraak in Kort Gedingzaak tegen voorzitter Politiebond

Zaak 'loopt' al sinds 5 juli 2017

Ramjiawan en Guno Roosenhoff vragen rectificatie van uitspraken Hellings in het radioprogramma Welingelichte Kringen op Radio ABC


De politiecommissarissen Robby Ramjiawan en Guno Roosenhoff vinden dat hun Kort Gedingzaak tegen de voorzitter van Surinaamse Politiebond, Raoul Hellings, te lang duurt. In een brief aan de waarnemend president van het Hof van Justitie, Iwan Rasoelbaks, wordt gevraagd om te bevorderen dat op zeer korte termijn uitspraak wordt gedaan in deze zaak.

Ramjiawan geeft mede namens Roosenhoff aan, aldus Starnieuws dinsdag 19 december 2017, dat de zaak is ingediend op 5 juli dit jaar. Zij vragen om een rectificatie van uitspraken die Hellings gedaan heeft in het radioprogramma Welingelichte Kringen op Radio ABC. Zij vinden dat ze valselijk zijn beschuldigd door Hellings, die aangaf dat de politiecommissarissen een valselijk stuk hebben opgemaakt van een verklaring waarin zijn psychologische toestand negatief zou zijn.

'Tijdens het onderzoek ter terechtzitting -dat overigens al afgesloten is- heeft betrokkene ook nog bevestigd de uitspraak te hebben gedaan -zij het dat hij zulks van anderen zou hebben vernomen-, hetgeen in mijn (onze) visie kant noch wal raakt. Thans leven wij vijf maanden verder en wacht ik (wij) nog steeds op een uitspraak in deze voor mij (ons) heel eenvoudige en onsmakelijke zaak. Behalve dat ik (wij) enkele duizenden Srd’s heb(ben) moesten neertellen om via gerechtelijke wegen het onrecht mij (ons) aangedaan ongedaan te maken lijd(en) ik (wij) enorm veel emotionele schade daar het idee bij velen heeft postgevat dat de beschuldigingen aan mijn(ons) adres geuit door de heer Hellings terecht zijn', schrijft Ramjiawan de waarnemend Hofpresident.

Ramjiawan en Roosenhoff hopen dat er gauw duidelijkheid komt in deze voor hen onprettige zaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten