dinsdag 14 november 2017

Vrouw, verdachte in internationaal witwasonderzoek, gearresteerd na aankomst uit Suriname op Schiphol

Vrouw (53) uit Den Haag stond gesignaleerd


De politie heeft zondag opnieuw een aanhouding verricht in een internationaal witwasonderzoek. Het gaat om een 53-jarige vrouw uit Den Haag die gesignaleerd stond. De vrouw kwam zondag vanuit Suriname aan op Schiphol en is op basis van de signalering direct aangehouden op verdenking van witwassen, zo bericht de politie maandag 13 november 2017.

In het onderzoek kwam naar voren, dat de vrouw een groot contant geldbedrag heeft verstrekt aan de twee hoofdverdachten in het onderzoek (destijds 41- en 49-jarige mannen uit Nieuw-Schoonebeek). De vrouw uit Den Haag is ingesloten voor verhoor.

Op 14 maart 2017 was er een actiedag in het kader van dit onderzoek. Daarbij werden vijf mensen aangehouden en 30 panden doorzocht. In totaal is voor 8 miljoen euro beslag gelegd op onroerend goed. De destijds aangehouden verdachten zitten momenteel niet meer vast, maar blijven verdachte. Ze zijn onder algemeen schorsende voorwaarden heengezonden.

Tijdens vervolgonderzoek is in Spanje nog eens beslag gelegd op een bedrag van bijna 900.000 euro. Dit bedrag zou bestemd zijn voor de twee hoofdverdachten.

Het witwasonderzoek is nog niet afgerond. Mede doordat het om een internationaal onderzoek gaat, waarbij gebruik gemaakt wordt van internationale rechtshulpverzoeken, is het een tijdrovend onderzoek. Daarnaast is het een omvangrijk onderzoek. Op dit moment is nog niet duidelijk wanneer het dossier aan het Openbaar Ministerie kan worden aangeboden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten