dinsdag 14 november 2017

Chauffeur verongelukte 270 truck IAmGold in slaap gevallen tijdens vervoer van erts

Chauffeur houdt slechts een kleine snijwond aan ongeval over


Onderzoek heeft uitgewezen dat de chauffeur van een verongelukte 270 truck tijdens vervoer van erts in slaap was gevallen. Het incident voltrok zich  vorige week op de concessie van IAmGold/Rosebel Gold Mines in Brokopondo.

Sharmila Jadnanansing, manager Legal and Corporate Affairs, zegt vandaag, dinsdag 14 november 2017, op Starnieuws dat de eerste zorg van het bedrijf is de veiligheid van de werknemer. Hij is gelijk na het ongeval medisch behandeld voor een kleine snijwond. Na observatie mocht hij naar huis.

'Wij betreuren het ongeluk, maar zijn opgelucht dat de werknemer minimale letsels hieraan heeft overgehouden', zegt Jadnanansing. Gelijk na het ongeval is er een integraal onderzoek gestart. Het is belangrijk om vast te stellen hoe het ongeluk is gebeurd om lering hieruit te trekken, legt Jadnanansing uit. Er kunnen dan maatregelen getroffen worden om herhaling te voorkomen.

'Belangrijk is dat het goed gaat met de werknemer. Hij heeft nu een break. Intussen is de werknemer fit verklaard om het werk te hervatten. Verder is niemand betrokken bij het ongeluk', zegt de manager.

Jadnanansing zegt verder, dat Rosebel een goed gestructureerd en transparant veiligheidsbeleid heeft. Een specifiek vermoeidheidsmanagementplan maakt daar onderdeel van uit. 'Ieder ongeluk is er één teveel, vandaar de constante bewustwording, voorlichting, monitoring en onderzoek.'

Het eindrapport wordt afgewacht waarin verdere aanbevelingen zullen worden gedaan opdat herhaling kan worden voorkomen.

Ter informatie: 😉

Geen opmerkingen:

Een reactie posten