dinsdag 14 november 2017

Militaire Politie van Nossa Senhora Aparecida, Brazilië, arresteert.... een paard

Faceiro trapt tegen de auto van een vrouw

Vrouw eist opsluiting van paard tot schade is vergoed


Tot verbazing van de eigenaar werd het paard Faceiro bijna 24 uur achter de tralies gezet  door de Militaire Politie na beschuldigd te zijn van het toebrengen van schade aan een auto in Nossa Senhora Aparecida, in het noordoosten van Brazilië. De 'bronco bandiet' werd vastgehouden van zondagavond 12 tot maandagmiddag 13 november 2017 om een boze autobezitster te compenseren, die eiste dat het paard zou worden opgesloten totdat zij betaling voor de schade had ontvangen. 

Een video van het terneergeslagen dier, dat gevangen zit in een gevangeniscel van de Militaire Politie, heeft zowel leuke als woede reacties veroorzaakt op social media.

Volgens de eigenaar van het paard, William dos Santos, was de arrestatie 'belachelijk en volledig overdreven'.

Hij zei: 'Een jonge vriend vroeg me om het paard te laten joggen en ik zag geen probleem om hem uit te lenen. Terwijl hij reed, schrok het paard en schopte tegen de auto van een vrouw. Ze belde de politie en een officier arresteerde mijn paard en bracht hem naar het politiebureau. Toen ik aankwam op het station, merkte ik dat mijn paard in een cel was opgesloten alsof het een gewone crimineel was. Bovendien had mijn huisdier geen voedsel of water gekregen en kon het zich niet verplaatsen in de kleine ruimte. Ik nam eten voor hem mee op zondagavond, maar ze wilden me hem 's morgens niet laten voeren.' Officieren ontkenden dat het dier was mishandeld.

Maar, Dos Santos heeft een en ander gemeld gemeld bij een plaatselijke organisatie voor dierenwelzijn en -bescherming. De woedende eigenaar ontkende de beschuldigingen namens zijn huisdier, maar de politie stemde er alleen mee in om het paard vrij te geven, nadat Dos Santos had ingestemd om de de schade aan het voertuig te dekken.

Toen hem werd gevraagd of het een normale procedure was om een ​​paard te arresteren wegens een vermeende verkeersovertreding, zei Jonathan Evangelista, hoofd van de politie in Sergipe, aan Globo TV: 'Het is natuurlijk niet normaal om een ​​paard te arresteren. We zijn een onderzoek gestart om erachter te komen wat er precies is gebeurd.'



(Suriname Mirror/O'Globo/The Daily Mail/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten