woensdag 8 november 2017

Geldkoeriers smokkelden aanzienlijke hoeveelheden crimineel geld van Nederland naar Zuid-Amerika

Vijf aanhoudingen in witwasonderzoek - Verdachten uit Frankrijk en Dominicaanse Republiek


De politie heeft zaterdag 4 november drie personen aangehouden op verdenking van witwassen en een persoon voor drugsbezit in zijn woning. Een vijfde verdachte werd maandag aangehouden op verdenking van witwassen. In totaal heeft de politie meer dan vijf ton aan contant geld in beslag genomen. Dit bericht de politie vandaag, woensdag 8 november 2017.

Na binnengekomen informatie startte de politie dit onderzoek. Al snel kwam de politie erachter, dat de verdachten gebruik maakten van geldkoeriers die aanzienlijke hoeveelheden contant geld, dat van criminele activiteiten afkomstig is, van Nederland naar Zuid-Amerika smokkelden.

De politie deed zaterdagavond invallen in drie woningen aan de Clauskinderenweg, de Kneppelweg en de Gouden Leeuw in Amsterdam. Hierbij is ook een geldhond ingezet. Er is rond de 534.000 euro aan contant geld in beslag genomen.

Verder trof de politie geldmachines aan en een kilo harddrugs en 870 xtc-pillen. De verdachten komen uit Frankrijk en de Dominicaanse Republiek en variëren in de leeftijd van 21 tot 49 jaar.

De verdachten zijn vandaag voorgeleid bij de rechter commissaris in Zwolle en zijn in bewaring gesteld.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten