woensdag 8 november 2017

Etnel (NPS) houdt fel betoog over zogenoemd sociaal beleid regering-Bouterse

'De standvastigheid en onafhankelijkheid van de vrouw zijn met de grond gelijkgemaakt'

(Bron foto: screen shot DNA/YouTube/Suriname Mirror)


NPS-parlementariër Patricia Etnel heeft de regering gisteren flink op de vingers getikt over haar sociaal beleid, aldus vandaag, woensdag 8 november 2017, de Ware Tijd. Ze heeft zich in de tweede ronde van de Algemene Politieke Beschouwingen vooral gericht op de positie van de vrouw die, volgens haar, mede door de verslechterde economische situatie, verder wordt verzwakt. 

'De standvastigheid en onafhankelijkheid van de vrouw zijn met de grond gelijkgemaakt. Die 'pina' die ze ondervindt is allesbehalve goed', zei de parlementariër.

Etnel merkt op, dat haar oproepen voor een effectief gezinsbeleid aan dovemansoren gericht lijken te zijn. Ze stelt dat aan het hoofd van éénoudergezinnen veelal vrouwen staan. 'Door de slechte situatie zijn ze genoodzaakt om meerdere banen te hebben met alle gevolgen van dien voor het gezin.' Voorts constateert Etnel dat er op allerlei manieren getracht wordt om aan geld te komen, waardoor de vrouw steeds meer in een afhankelijke positie raakt. Als voorbeeld noemt ze jonge meisjes die in de prostitutie terechtkomen.

De parlementariër zei ook, dat de instanties die een begeleidende of ondersteunende rol zouden moeten vervullen, ontbreken of onvoldoende geaccommodeerd worden. Ze noemt als voorbeeld het gebrek aan naschoolse begeleiding vanuit het ministerie van Sport- en Jeugdzaken. Etnel betreurt het wegvallen van het project Naschoolse Opvang. 'Wie is er rijker van geworden?'

Dat er particuliere organisaties zijn die zich inzetten voor betere gezinnen doet de politica wel goed. Ze benadrukt dat de overheid de taak heeft om structuur te brengen in het beleid. 'Nu doet iedereen zijn eigen ding en probeert te redden wat er nog te redden valt. Maar, de regering moet een richtsnoer vaststellen.'

Etnel roept de regering op snel met oplossingen te komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten