woensdag 8 november 2017

Bewoners van Pikin Saron in Para barricaderen weg naar Apoera

Wegblokkade uit onvrede over functioneren dorpsbestuur

(Bron foto's: Facebook/video screen shot)

Actievoerders willen dat autoriteiten korte metten maakt met dorpsleiding


Bewoners van Pikin Saron in Para hebben vanochtend, woensdag 8 november 2017, de weg naar Apoera gebarricadeerd, omdat ze het niet langer kunnen verkroppen dat het dorpsbestuur niet naar behoren functioneert. De actievoerders willen dat autoriteiten korte metten maakt met de dorpsleiding en eisen verder dat er nieuwe dorpsverkiezingen worden gehouden. 

'We leven onder slechte omstandigheden en de kapitein doet vrij weinig om deze problemen op te lossen. We hebben geen stroom en schoon drinkwater. Door het ontberen van deze fundamentele zaken kan het dorp zich niet verder ontwikkelen', zegt Nadia Alexander, woordvoerster van de actiegroep, in de Ware Tijd.


De boze dorpelingen hebben sinds zes uur vanochtend de weg gebarricadeerd door het plaatsten van autowrakken en tonnen. Deze barricade heeft voor filevorming gezorgd en alleen schoolvervoer en hulpdiensten worden doorgelaten.

'Wij willen hiermee de aandacht vragen van de overheid, en wij hopen dat deze ook met een oplossing komt voor dit nijpend probleem. Vanwege het gebrek aan communicatie met het dorpsbestuur kunnen wij als bewoners niet verder met dit bestuur', benadrukt Alexander.

Zij wijst erop dat het dorpsleiding in alle talen zwijgt, terwijl de gezondheid van de mensen in gevaar is. De dorpelingen moeten bijvoorbeeld dagelijks de stof inhaleren die wordt ontwikkeld wanneer onder andere de zware houttrucks langsrijden. Ook worden de scholieren vervoerd met een bus die kapotte stoelen heeft.

Ook leerkrachten gaan volgens Alexander gebukt onder de slechte leef - en woon omstandigheden. 'Net als de bewoners moeten ze een emmer buiten zetten om regenwater op te vangen. Vanwege het ontbreken van elektriciteit zijn ook de leraren gedwongen voeding uit blik te gebruiken in plaats van vis of vlees', aldus de woordvoerster.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten