dinsdag 28 november 2017

Gajadien (VHP) hekelt feit dat regering geen recente cijfers heeft verstrekt terwijl begroting 2018 wordt behandeld

VHP'er bekritiseert optreden van zwakke regering en coalitie

'Zonder aanbestedingen worden werken gegund aan vrienden en familieleden'


Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) vindt het niet in de haak dat de regering geen recente cijfers heeft verstrekt, terwijl de begroting 2018 reeds in behandeling is genomen. De politicus stelde gisteren  in het parlement bij de behandeling van de begroting, dat er een zwakke planning is van de begroting, een zwakke uitvoering, de leiding is zwak met een zwakke president en coalitie. Dit schrijft Starnieuws vandaag, dinsdag 28 november 2017.

'Om de economie goed te kunnen beoordelen is de informatie nodig, maar deze wordt niet verstrekt. Er wordt vaak een andere wending gegeven aan zaken, waarbij de regering doet alsof het goed gaat met de economie. De regering-Bouterse presenteert de achtste begroting. Om zeker te weten wat de positie is van het land, is de begroting 2018 van belang, na zeven jaren regering-Bouterse. Vanaf 2010 tot nu toe is de leefbaarheid van de bevolking achteruit gegaan. Behalve de stijging van de criminaliteit, zijn de prijzen van goederen enorm gestegen. Met deze prijzen moeten de lonen van werkers drie maal hoger zijn', aldus Gajadien.

De achteruitgang van de samenleving heeft volgens Gajadien te maken met zwak bestuur van het land.

Gajadien stelde, dat vanaf 2015 tot heden, wat de staatsschuld betreft, 2,5 miljard Amerikaanse dollar aan overeenkomsten is getekend. Dit is los van schatkistpapier dat is uitgegeven. Er worden leningovereenkomsten aangegaan, niet om de productie te stimuleren.

De lopende rekening van de overheidsfinanciën zal volgens projectie van Gajadien afgesloten worden met een tekort van Srd 2 miljard. Dit wil volgens de politicus zeggen, dat de middelen ergens gehaald moeten worden of de mensen worden niet betaald. Het uitgavenbeleid van de regering houdt geen rekening met de economische situatie van het land.

Volgens Gajadien worden zonder aanbestedingen werken gegund aan vrienden en familieleden. 'Als dit beleid niet ophoudt, zal de begroting nooit kloppen.' Volgens het Assembleelid wordt het land uitgebuit door een groep mensen. 'Waar worden de reserveringen gepleegd om de obligatie van 550 miljoen Amerikaanse dollar terug te kunnen betalen?' 

Hij stelde, dat het volk getroffen wordt door het wanbeleid van de regering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten