dinsdag 28 november 2017

Directeur Caremco over werkzaamheden Nieuw Weergevondenweg: 'Ik heb mijn goodwill getoond'

(Bron foto: Dagblad Suriname)
Herstelwerkzaamheden aan Nieuw Weergevondenweg liggen al geruime tijd stil

'Ik heb 3 tot 4 maanden al behoorlijk voorgefinancierd, tevens moet ik nog een oud saldo ontvangen'


De herstelwerkzaamheden aan de Nieuw Weergevondenweg liggen al geruime tijd stil. Uit verkregen informatie bij aannemer Caremco Holding NV blijkt - aldus het Dagblad Suriname dinsdag 28 november 2017 -, dat het oponthoud te maken heeft met achterstallige betalingen vanuit de overheid. 

'Een aannemer zal niet zomaar stoppen. Je moet het probleem dus bij het geld zoeken. Alles ligt al klaar. Zij moeten betalen. Ik heb drie tot vier maanden al behoorlijk voorgefinancierd. Tevens moet ik nog een oud saldo ontvangen. Ik heb geen poten meer om in deze moeilijke tijd nog overeind te kunnen staan. Ik heb aan al mijn verplichtingen voldaan. Ik heb mijn goodwill ook getoond. De overheid moet nu haar verplichtingen nakomen. Ik sta misschien nog op de wachtlijst om mijn geld te krijgen', stelt directeur George Pahlad.

Het gaat hierbij om de nieuwe financieringsovereenkomst tussen de overheid en Caremco (Srd 34.605.720,22 – rente 9%). Dit is echter maar een deel van het geld. Het hele project van de Nieuw Weergevondenweg kost rond de Srd 90 miljoen. Hiervan werd 50% door de aannemer voorgeschoten en is 50% een lening. Het is de 50% waar de aannemer nu aanspraak op maakt, dat het werk aan de Nieuw Weergevondenweg doet stagneren.

Er liggen momenteel vier declaraties bij het ministerie van Financiën. 'Binnen twee maanden heb ik bijna drie kilometer afgewerkt. Als zij alvast een of twee declaraties beginnen te betalen, is voor dat je denkt de weg al afgerond', stelt de directeur.

Pahlad geeft wel mee, dat het werk aan de Nieuw Weergevondenweg vlot verliep. Veel voorwerk is al gedaan. Alleen de afwerking moet nog geschieden. Volgens planning diende dit project tegen eind 2017 te zijn afgerond. Vanwege de achterstand lijkt dit niet realiseerbaar te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten