dinsdag 28 november 2017

Bezorgdheid om veiligheid bij de Isla op Curaçao aanleiding voor aanvullend onderzoek

Internationale experts en rampencoördinator Lesley Fer maken assessment van veiligheidssituatie


Een team bestaande uit internationale experts en rampencoördinator Lesley Fer moet een assessment maken van de veiligheidssituatie bij de Islaraffinaderij. Dat heeft premier Eugene Rhuggenaath (PAR) gisteren in de Staten bekendgemaakt, aldus vandaag, dinsdag 28 november 2017, het Antilliaans Dagblad

De reden voor het assessment is een technische audit van eerder dit jaar waarbij het achterstallig onderhoud aan de installaties van de raffinaderij naar voren is gekomen. Op grond van de bezorgdheid om de veiligheid bij de Isla is besloten om aanvullend onderzoek aldaar te laten doen.

De kosten voor het achterstallig onderhoud zouden in de laatste fase van het leasecontract met PdVSA bij de eindafrekening verrekend kunnen worden, zo liet Rhuggenaath weten.

Het technisch rapport over de Isla is in mei in opdracht van overheids-nv Refineria di Kòrsou (RdK) opgesteld. De overheids-nv onderzoekt in hoeverre PdVSA verantwoordelijk kan worden gesteld voor het niet plegen van onderhoud. Als dat nodig is, kan het overheidsbedrijf daarvoor naar de rechter stappen, aldus de minister-president.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten