dinsdag 28 november 2017

Directeur Fernandes Bakkerij: 'Filmpje op social media van levende larve in sneetje tarwebrood is laster'

Veel kritiek op Facebook op kwaliteit brood van Fernandes


'Het is laster', dat is het enige dat directeur Kurt van Essen van Fernandes Bakkerij kwijt wil over het filmpje dat onlangs op social media is opgedoken waarin een levende larve te zien is in een sneetje tarwebrood. Voor de rest verwijst hij naar de Facebookpagina van het bedrijf waar een verklaring is uitgegeven, aldus de Ware Tijd vandaag, dinsdag 28 november 2017.



De verspreider van het filmpje zegt het brood met de larve gekocht te hebben in een winkel. Enkele dagen later plaatste iemand anders een Fernandes-puntje met een spin erin. Ook in dat geval komt volgens betrokkene het brood uit de winkel.

Twee weken geleden heeft Fernandes een moderne bakkerij geopend aan de Kernkampweg. In deze nieuwe fabriek is vijftien miljoen Surinaamse dollar geïnvesteerd. Bij de opening is uitgelegd dat de temperatuur en vochtigheid goed gereguleerd worden om kwaliteitsbrood te krijgen. Het deeg rijst in een speciaal daarvoor bestemde kast. Als het voldoende is gerezen gaat het naar de oven. Om condensvorming te voorkomen wordt het brood na het bakken eerst afgekoeld in koeltorens. Vervolgens gaat het langs een metaaldetector en ten slotte wordt het verpakt voor de verkoop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten