woensdag 11 oktober 2017

Waarnemend president Adhin: 'Jogi bezig met gevaarlijke nonsens, die wantrouwen schept bij burgerij'

Jogi (VHP): 'Adhin bezig met partijpropaganda in mandirs' 



‘Het bevreemdt mij dat meneer Jogi zo uitglijdt en een politieke blunder maakt door iets te stellen, wat totaal niet is onderzocht en waar er geen schijn van bewijs is’, zo reageert waarnemend president Ashwin Adhin op beschuldigingen die het Assembleelid Mahinder Jogi liet optekenen door het Dagblad Suriname, aldus dinsdag 10 oktober 2017 het Nationaal Informatie Instituut, NII.

In het artikel is aangegeven, dat Ashwin Adhin in de functie van vice-president, een bezoek heeft gebracht aan Mandirs in verband met Navratri, waar hij volgens de parlementariër pakketten heeft overhandigd om partijpropaganda te doen.

Volgens fungerend president Adhin is het Assembleelid bezig met gevaarlijke nonsens, die wantrouwen schept bij de burgerij. ‘Het is een normale zaak dat donateurs in het kader van een speciale dag iets willen geven aan een organisatie. Het is vaker het geval geweest bij religieuze en culturele groeperingen een beroep hebben gedaan’, stelt de bewindsman.

De waarnemend president zegt, dat als de donateurs hem benaderen om in het kader van een religieuze dag, om een boodschap over te brengen, hij dat ook zal doen. Door zijn basis in het Sanskriet, de Oud Indische heilige taal, kan hij niet weigeren. Het is immers belangrijk om de samenleving die sterk gebaseerd is op religie in tact te houden door ze om de zoveel tijd te herinneren aan de belangrijke geschriften waar er hoop en inspiratie word gegeven.

Vanuit de organisatie waartoe de waarnemend president toebehoort wordt een boodschap gebracht die religieus en cultureel inspirerend is. ‘Mensen willen vanuit hun eigen beleving gemotiveerd worden en daarvoor zijn wij er ook, wij hebben geen moment de politiek aangehaald’, aldus de waarnemend president.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten