woensdag 11 oktober 2017

Voorzitter asfalteringsbedrijf China Dalian International Group benoemd tot Groot Officier in de Ere Orde van de Gele Ster.

Onderscheiding is waardering voor bijdrage en inzet aan verschillende asfalteringsprojecten


De voorzitter van het Chinese asfalteringsbedrijf China Dalian International Group, Zhu Mingyi, is op voordracht van president Desi Bouterse benoemd tot Groot Officier in de Ere Orde van de Gele Ster. Deze onderscheiding is bedoeld als waardering voor de bijdrage en inzet van het bedrijf aan verschillende asfalteringsprojecten in het belang van de ontwikkeling van Suriname. 

Zhu Mingyi kreeg de onderscheiding vandaag, woensdag 11 oktober 2017, uit handen van waarnemend president Ashwin Adhin bij het formele startsein van het Dalian 4 asfalteringsproject in Paranam, aldus  de Ware Tijd (zie foto - Bron: Irving Ngariman/de Ware Tijd).

Omdat het bedrijf een rechtspersoon is, is besloten om de onderscheiding aan de voorzitter als natuurlijke persoon te geven. Mingyi heeft de decoratie daarom opgedragen aan de overige medewerkers en partners van het bedrijf, maar ook aan de Chinese ambassade die volgens hem een belangrijke factor is in de relatie tussen China en Suriname.

Dalian is al ruim achttien jaar in Suriname en heeft al meer dan 1.100 kilometer aan wegen geasfalteerd en 550 huizen gebouwd. De overeenkomst voor het Dalian 4-asfalteringsproject wordt gerekend tot het grootste contract dat ooit is gesloten tussen China en Suriname. In dit project zullen circa 110 kilometer aan wegen ge(her)asfalteerd worden en minimaal vier bruggen worden gebouwd dan wel hersteld. Suriname is voor dit project een concessionele lening van 235 miljoen Amerikaanse dollar aangegaan met de China Exim Bank.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten