woensdag 11 oktober 2017

Brazilië is van plan haar olie-exploratie en -productie op te voeren

'Het stenen tijdperk is niet beëindigd door gebrek aan steen, en olie-tijdperk zal niet eindigen door gebrek aan olie'


Brazilië is van plan haar olie-exploratie en -productie op te voeren op haar reserves te vergroten voordat de wereld in het 'hernieuwbare tijdperk' gaat en andere technologieën de vraag naar fossiele brandstoffen hebben verdrongen, aldus minister Paulo Pedrosa van Energie woensdag 11 oktober 2017 tegen persbureau Reuters. 

'Het stenen tijdperk is niet beëindigd door gebrek aan steen en het olie-tijdperk zal niet eindigen door gebrek aan olie', zei Pedrosa in een interview. 'Een race is begonnen om te profiteren van de bron, omdat het in de toekomst misschien geen waarde heeft.' Sinds 2006 heeft Brazilië potentieel massale velden olie en gas ontdekt onder een zoutlaag onder de oceaanbodem voor de kust, maar de wereldwijde olieprijzen hebben pogingen bemoeilijkt om deze reserves te benutten.

Pedrosa zei ook, dat de Organisatie van Aardolie Exporterende Landen (OPEC) niet zou mogen verwachten, dat Brazilië de wereldwijde olievoorziening zal helpen controleren.

Het hoofd van de OPEC zei dinsdag, dat het kartel een ontmoeting heeft met de Verenigde Staten en naar andere landen kijkt om de wereldwijde leveringen te beperken en lage prijzen te bestrijden. 'Er was een tijd waarin er zorg was in de zin, dat deze rijkdom zorgvuldig moest worden uitgebuit, zodat de volgende generatie er voordeel van kon hebben,' zei hij. 'In toenemende mate echter is het tegengesteld, we moeten het gebruik van deze rijkdom versnellen.' 

Pedrosa zei verder, dat hij niet op de hoogte is van een OPEC-contact met Brazilië over de inspanningen om de olievoorziening te verminderen.

'Petroleo Brasileiro SA, die 94 procent van de Braziliaanse olieproductie uitmaakt, is nu een marktgedreven bedrijf en het is niet zinvol om het aanbod te verminderen, en het is ook niet in het belang van het land om de oliemaatschappij te dwingen om dat te doen', aldus Pedrosa.

Brazilië heeft verschillende aanbestedingen voor nieuwe exploratiegebieden, die elk jaar tot in 2019 worden gepland en bespreekt twee extra jaarlijkse veilingen in zowel 2020 en 2021.


(Suriname Mirror/Reuters)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten