maandag 16 oktober 2017

Surinaamse petitie voor het legaliseren van marihuana

Dax Santino Fong Hing gelooft dat door marihuana te legaliseren mensen gezonder gaan leven


Dax Santino Fong Hing wil een petitie indienen voor het legaliseren van marihuana en of cannabis. Daarvoor streeft hij naar ongeveer veertigduizend handtekeningen in vier jaar tijd. Het vrijgeven van het gebruik ervan voor zowel medicinale als persoonlijke doeleinden zal volgens hem de economie in Suriname stimuleren. Hij ziet hiernaast niet veel opties meer voor het land op economisch gebied. Dit schrijft de Ware Tijd vandaag, maandag 16 oktober  2017.

Het verzamelen van handtekeningen begint volgende week op nog bekend te maken locaties.

Fong Hing ziet Suriname veranderen in het Amsterdam van Zuid-Amerika. Omdat hij weet dat dat alcohol en sigaretten ongezond zijn, drinkt hij niet en af en toe rookt hij een jointje, omdat dat hem een goed gevoel geeft. Hij vraagt zich al een tijdje af waarom een plant met zoveel voordelen verboden is.

'Hebben mensen wel onderzoek gedaan naar de voor- en nadelen van marihuana? Niet omdat Amerikanen zeggen dat het niet goed is, moeten wij er klakkeloos akkoord mee gaan.' Hij denkt dat door marihuana te legaliseren mensen gezonder zullen gaan leven. Om misbruik te voorkomen, moet de gemeenschap voorgelicht worden, zegt hij.

Een dezer dagen gaat hij in Nederland kijken hoe men de zaak daar aanpakt. Na terugkeer wil hij een campagne beginnen. Daarvoor gaat hij op zoek naar partners voor samenwerking.

Fong Hing zegt zowel positieve als negatieve reacties gehad te hebben toen zijn plan voor een petitie bekend werd. 'Mensen hebben zelfs gezegd, dat ik mijn wapen moet inleveren. Als ik door het gebruik ervan een gevaar zou vormen, had ik al lang iets negatiefs gedaan..'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten