maandag 16 oktober 2017

PL-voorzitter Somohardjo wacht met reactie op nieuwe 'HVB-partij' tot die officieel is

Niet opgeven twee Assembleezetels nog steeds doorn in het oog bij Somohardjo


Paul Somohardjo, voorzitter van de Pertjajah Luhur (PL), wil nog geen mening geven over het besluit van zijn partijdissidenten Raymon Sapoen en Diepak Chitan, om een eigen politieke partij op te richten. 'Ze gaan hun partij proclameren de komende weken. Laten ze eerst uitkomen, dan zullen wij ons standpunt kenbaar maken', aldus Somohardjo vandaag, maandag 16 oktober  2017, in de Warre Tijd.

De PL probeert al ongeveer twee jaar om Sapoen en Chitan, die beiden via deze partij parlementslid zijn geworden, zover te krijgen dat ze hun zetel opgeven. Er zijn diverse rechtszaken geweest de afgelopen periode waarbij de PL heeft willen bewijzen dat ze zijn overgelopen naar de regerende Nationale Democratische Partij (NDP) na afloop van de verkiezing van 2015.

Sapoen en Chitan hebben altijd ontkend, dat ze overgelopen zijn en hebben zich op het standpunt gesteld, dat ze de coalitie in het parlement ondersteunen als een actiegroep binnen de PL. Hun Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB) werd daarvoor beloond met een ministerszetel, namelijk Binnenlandse Zaken.

HVB-exponent minister Mike Noersalim, zegt dat het hoofdstuk Pertjajah Luhur nu gesloten is.
 'De armen hebben heel lang opengestaan voor hervorming en vernieuwing binnen de PL, maar die kans werd nooit gegrepen. Wij gaan vol vertrouwen verder. In het leven moet je geloof hebben in waar je mee bezig bent; en met de kracht van de Allerhoogste moet het wel lukken.'

Sapoen, Noersalim en Chitan zijn de belangrijkste politici die de  Pertjajah Luhur hebben verlaten sinds het vertrek van Soewarto Moestadja kort voor de verkiezingen van 2015. Moestadja: 'Ik ben nu lid van de grootste politieke partij in Suriname en wil niet ingaan op interne aangelegenheden van andere partijen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten