maandag 16 oktober 2017

Minister Miranda constateert zelf overtredingen van truckhouders en kondigt forse boetes aan

'Dit wat ik zelf heb meegemaakt is hemel schreiend en kan absoluut zo niet langer doorgaan'

- 90% Van de vrachtwagens is niet gekeurd...
-'Zij die in de fout gaan zullen zonder aanzien des persoon voor de consequenties moeten instaan'


Minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C) geeft de garantie, dat eigenaren van trucks die de vastgestelde regels ten aanzien van het weggebruik overtreden flink afgestraft zullen worden. De bewindsman bevindt zich in het westen van ons land als onderdeel van een werkbezoek.


Via het Nationaal Informatie Instituut (NII) zegt hij vandaag, maandag 16 oktober 2017, zelf te hebben waargenomen dat de truckhouders zich niet houden aan de regels, terwijl het ministerie duidelijke instructies heeft gegeven. 'Dit wat ik zelf heb meegemaakt is hemel schreiend en kan absoluut zo niet langer doorgaan. Zij die in de fout gaan zullen zonder aanzien des persoon voor de consequenties moeten instaan. There is no way back' , zegt Miranda.

Met medewerking van de politie, de Commissie Zwaar Materieel en de Wegenautoriteit Suriname is afgelopen weekeinde een strenge controle uitgeoefend op de weg naar Apoera.

Volgens minister Miranda is hetgeen dat geconstateerd is onacceptabel. Er zijn chauffeurs die niet in het bezit zijn van een rijbewijs. Daarnaast zijn trucks overbeladen en is 90% van de vrachtwagens niet gekeurd. 'Geen wonder dat de bruggen en wegen kapot gaan', aldus de minister.

Tegen alle overtreders heeft de politie proces-verbaal opgemaakt. Er zijn boetes uitgedeeld variërend tussen de Srd 1.250 en Srd 10.000. De boetes zullen fors verhoogd worden, zegt de minister in dat kader zijn er intussen stukken bij de procureur-generaal gedeponeerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten