maandag 16 oktober 2017

Peruaanse banketbakkers met grootste donkere chocoladereep met noten van de wereld in Guinness World Record Book

Reep van 7 meter lang, 3 meter breed en 5 centimeter dik kostte 8 uur werk

(Bron foto: Twitter )

Een groep Peruaanse banketbakkers heeft de grootste donkere chocoladereep van de wereld, met noten, gemaakt. De reep - die 70 procent pure cacao bevatte, 7 meter lang, 3 meter breed en 5 centimeter dik was - is een Guinness World Record.

De bakkers hadden ongeveer acht uur nodig om de reep te maken, met meer dan 900 kilo cacao en meer dan 20 kilo kastanjes en walnoten. Soortgelijke repen zijn ook in andere delen van de wereld gemaakt, maar nooit met noten en zo'n hoge concentratie cacao.



Chef-bakker Juan Carlos Lopez, hoofd van de Association of Pastries of Peru, verklaarde dat het produceren van de reep een investering vergde van meer dan 250.000 soles (97.272 dollar). Nadat het record werd gecrediteerd door de Spaanse comedian Felipe Carbonell, de Guinness-Recordadviseur in Peru, werd de chocoladereep in porties verdeeld onder kinderen en deelnemers aan een chocoladebeurs in Lima.

De grootste chocoladereep ter wereld qua gewicht werd in 2011 in het Verenigd Koninkrijk gecreëerd en was 4 bij 4 bij 0.35 meter en woog 5.7 ton. De grootste reep qua omvang werd in 2016 in Slovenië gemaakt en bedroeg een oppervlakte van meer dan 142 vierkante meter.

(Suriname Mirror/Reuters/ABC News/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten