maandag 16 oktober 2017

Drie kandidaten in beeld voor voorzitterschap Hervormings en Vernieuwings Beweging (HVB)

Geïnteresseerden zijn Raymond Sapoen, Mike Noersalim en een (nog 'onbekende') vrouw


Raymond Sapoen (Assembleelid), Mike Noersalim (minister Binnenlandse Zaken) en een vrouw die nog buiten beeld is, hebben belangstelling voor het voorzitterschap van de Hervormings en Vernieuwings Beweging (HVB). Deze nieuwe partij wordt zaterdag 28 oktober geproclameerd. Het eerste bestuur zal op basis van consensus worden gevormd.

Sapoen zei zondag in Welingelichte Kringen op Radio ABC (zie hierna), dat hij belangstelling heeft om leiding te geven aan de HVB, zo bericht Starnieuws vandaag, maandag 16 oktober  2017. Hetzelfde geldt voor de overige twee personen.

Het besluit moet nog genomen worden wie de voorzittershamer voor de eerste vijf jaren mag hanteren. Als het Sapoen niet wordt, zal hij ook geen zitting nemen in het bestuur van de partij.



De politicus zei, dat lijmpogingen met de Pertjajah Luhur niet zijn gelukt. Daarom is het besluit genomen om een eigen politieke partij op te richten.

Kort na de verkiezingen van 2015 zijn Sapoen en Diepakkoemar Citan een eigen weg opgegaan. Zij werken samen met de NDP en de BEP, terwijl de Pertjajah Luhur in de oppositie zit. Sapoen heeft aangegeven dat als bij de verkiezing van 2020 de HVB geen twee zetels haalt, hij daar consequenties aan zal verbinden als hij voorzitter wordt of als hij kandidaat zal worden gesteld. Dit ongeacht of de HVB alleen de verkiezing ingaat of deel uitmaakt van een coalitie.

De naam HVB zal worden behouden, aangezien er volgens Sapoen nog veel te hervormen en te vernieuwen valt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten