woensdag 18 oktober 2017

Newmont Suriname schenkt vier kogelwerende vesten aan Korps Politie Suriname

Schenking in kader van de samenwerking tussen Newmont in Suriname en het KPS

(Bron foto: NII)

In het kader van de samenwerking tussen Newmont Suriname en het Korps Politie Suriname (KPS) zijn vier kogelwerende vesten ten behoeve van het Regio Bijstand Team Oost (RBTO) geschonken aan de waarnemend korpschef, de commissaris van politie Antonio Chin. 

De korpschef nam vorige week donderdag de schenking in ontvangst uit handen van de Senior Director External Relations, Albert Ramdin. De Security manager Dries Hugo en projectmedewerker Dennis Lim A Po, allen van Newmont Suriname, overhandigden op hun beurt ook kogelwerende vesten aan de regiocommandant Oost, de commissaris van politie Darnie Stolk. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut, NII, dinsdag 17 oktober 2017.

De kogelwerende vesten zijn een welkome geste voor het functioneren van de politieambtenaren.

De samenwerking tussen het KPS en Newmont Suriname bestaat al geruime tijd en is met ingang van 1 september 2017 geformaliseerd in een Memorandum of Understanding (MoU). De verdere uitvoering van deze MoU zal gefaseerd worden uitgevoerd. De opzet en inrichting van een politiebureau te Snesi Kondre in het district Sipaliwini is thans in voorbereiding. Het voornemen is om dit politiebureau op kort termijn in gebruik te nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten