woensdag 18 oktober 2017

Chinese GZE vindt toestand bij de Isla-raffinaderij, Curaçao, 'zorgelijk'

Guangdong Zhenrong Energy vraagt Staten ‘op alle mogelijke wijzen steun te bieden’

Venezolaanse PdVSA doet er het zwijgen toe


Vertegenwoordigers van GZE hadden gistermiddag spoedoverleg met het MDPT (Multidisciplinair Projectteam) en RdK (Refineria di Kòrsou) over de huidige, naar hun mening, zorgelijke toestand bij de Islaraffinaderij en de noodzaak voor een noodplan. GZE vraagt de Staten ‘op alle mogelijke wijzen steun te bieden’. 

Zo sloot topman Bingyan Chen van Guangdong Zhenrong Energy de speciale vergadering met de Centrale Commissie van het Curaçaose parlement af, aldus vandaag, woensdag 18 oktober 2017, het Antilliaans Dagblad.

Bij herhaling verklaarde zijn Engelssprekende tolk, dat het Chinese GZE, dat vergaande afspraken heeft met de regering van Curaçao om de exploitatie van de raffinaderij van de Venezolaanse staatoliemaatschappij PdVSA (Petróleos de Venezuela, S.A.) over te nemen, van Isla/PdVSA op geen enkele manier medewerking krijgt.

Vandaar het inroepen van de hulp van het MDPT en overheids-nv Refineria di Kòrsou (RdK), de feitelijke ‘huisbaas’ van de Isla. Al ruim een jaar reageert PdVSA in Caracas helemaal niet op pogingen tot communicatie, aldus GZE.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten