woensdag 18 oktober 2017

Minister Yldiz Pollack-Beighle eind oktober naar Moskou

Afspraken in de maak met Rusland over militaire samenwerking en een visumvrij regime


Er is nieuwe en intense diplomatieke activiteit tussen de Russische Federatie en Suriname geweest. De twee landen zijn afspraken aan het voorbereiden over militaire samenwerking en een visumvrij regime, aldus de directeur van de Russisch Latijns Amerikaanse Afdeling van het Russisch ministerie  van Buitenlandse Zaken, Alexandr Schetinin, aldus Caribbean News Now! vandaag, woensdag 18 oktober 2017.

Schetinin voegde daaraan toe, dat de minister van Buitenlandse Zaken van Suriname, Yldiz Pollack-Beighle, eind oktober Moskou zal bezoeken.

'Het akkoord over de visumvrije reis voor burgers is op het punt om ondertekend te worden en nadat we het hebben ondertekend met Suriname, zal heel Zuid-Amerika een visumvrije ruimte worden voor Russische onderdanen', vertelde hij het Russische parlement. 'De militaire samenwerkingsovereenkomst is ook klaar en de leden van het ministerie van Defensie zijn klaar om het in de nabije toekomst te ondertekenen.'

Daarnaast heeft Schetinin aangegeven, dat Rusland en Suriname al een bilaterale overeenkomst hebben getekend om contacten tussen de twee landen te starten in een poging om bilaterale banden te versterken.

De diplomaat merkte op, dat Suriname in de afgelopen twee jaar 'een sterke poging heeft gedaan om relaties met Rusland te ontwikkelen.

In september 2016 ontmoette de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergey Lavrov,  de toenmalige minister van Buitenlandse Zaken van Suriname, Niermala Badrising, tijdens de 71e zitting van de Algemene Vergadering van de VN in New York. In september 2017 ontmoette Lavrov Pollack-Beighle in een poging om handels- en economische banden uit te breiden. Zij hebben ook ingestemd met samenwerking binnen de VN en UNASUR.

Vorige week presenteerde de Russische niet-ingezetene ambassadeur in Suriname, Sergey Marilyn, zijn referenties aan Pollack-Beighle. De ambassadeur heeft aangegeven dat Rusland bereid is om Suriname te helpen met de gezondheidszorg.

Suriname is het enige land in Zuid-Amerika waar Rusland geen ambassade heeft en Suriname heeft Rusland aangemoedigd om een ​​missie in Paramaribo te openen.

(Suriname Mirror/Caribbean News Now!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten