woensdag 18 oktober 2017

7 Jaar cel geëist tegen man voor seksueel misbruik twee meisjes van 2 en 5 jaar

Oom heeft misbruik constant ontkend

Zaak wordt 20 november voortgezet


Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag tegen J.K. een gevangenisstraf van 7 jaar, met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, geëist voor seksueel misbruik van twee meisjes van 2 en 5 jaar jong. De verdachte heeft vanaf het begin steevast ontkend enige strafbare handeling met de kinderen gepleegd te hebben, aldus dinsdag 17 oktober 2017 het Dagblad Suriname.

Maar, daar tegenover had het OM als bewijs de aangifte die de moeder van de twee slachtoffertjes op1 februari 2016 had gedaan. De moeder verklaarde toen, dat zij op haar dochtertje D. had opgehaald bij de verdachte, die een zwager van haar is. Op die bewuste dag merkte zij, dat het meisje mank liep. Op basis hiervan stelde zij een onderzoek in en toen bleek, dat het geslachtsdeel van het kind was opgezet. Bij navraag bleek, dat de oom daar was geweest. Ook vernam de moeder dat haar andere dochtertje ook seksueel was misbruikt door de verdachte.

In het strafdossier bevinden zich twee visa van de gynaecoloog, waaruit blijkt dat beide slachtoffertjes een wijde vaginaopening hebben en dat de hymen niet meer in takt zijn. Uit de verklaring van slachtoffertje V., die zij op 11 februari bij de politie heeft afgelegd, blijkt dat de verdachte haar heeft misbruikt. Dit deed hij steeds wanneer hij alleen met de meisjes thuis was. Ook heeft het slachtoffertje aangewezen waar het feit gepleegd werd. Bij het onderzoek ter plekke heeft een agent ook duidelijke tekenen van angst waargenomen bij het meisje.

Volgens V. was zij bang dat zij geslagen zou worden. De Officier van Justitie zei, dat het kind consistent is gebleven in al haar verklaringen. Zij is zowel bij de politie als ter zitting gehoord. Het andere slachtoffertje is niet gehoord vanwege haar leeftijd. Zij was toen pas 2 jaar oud en niet echt spraakzaam.

Ondanks de ontkenning van de verdachte komt het OM tot het wettig en overtuigend bewijs dat de oom beide zusjes heeft misbruikt.

Bij het bepalen van de eis hield het OM rekening met de persoon van de verdachte, de omstandigheden van het geval en de ernst van het feit. De verdachte is een zogenoemde first offender. De kinderen hadden voor een langere periode thuis bij de verdachte gelogeerd. Beide slachtoffertjes hebben de naam van de verdachte genoemd toen hen werd gevraagd wie aan hun geslachtsdeel had gezeten.

De verdachte blijft erbij, dat de kinderen in zijn nadeel zijn geïnstrueerd. De rechter gelastte ook de gevangenneming van de verdachte.

De rechter stelde de verdere behandeling uit tot 20 november voor haar pleidooi. De verdachte is reeds eerder gedurende het onderzoek voorlopig in vrijheid gesteld. Op 20 november komt de advocaat van de verdachte aan het woord. De verdachte werd aangezegd om aanwezig te zijn bij de verdere behandeling van zijn zaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten