vrijdag 29 september 2017

Suriname stuurt hulpgoederen naar door Maria zwaar getroffen Dominica

'Deze week gaat een vlucht naar Dominica met hulpgoederen'

 
Suriname zal ook hulpgoederen sturen naar het zwaar getroffen Dominica. De nood in het land is groot nadat orkaan Maria daar huisgehouden heeft. Volgens inventarisatie van de Verenigde Naties met diverse partners is honderd procent schade toegebracht door orkaan Maria aan de landbouwproducten. 25% van de bevolking is afhankelijk van landbouw. 32 personen hebben tot nu toe het leven gelaten, terwijl er mensen worden vermist, aldus Starnieuws vandaag, vrijdag 29 september 2017. 

Hoewel veel landen en organisaties hulp bieden, is de nood op het eiland nog hoog. Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken laat via het Nationaal Informatie Instituut optekenen, dat deze week een vlucht naar Dominica gaat met hulpgoederen. Hiermee demonstreert Suriname wederom een stukje solidariteit naar de landen in de regio, zegt de bewindsvrouwe.

Pollack-Beighle merkt op, dat de situatie erbarmelijk is en wenst deze gemeenschap een spoedig herstel toe.

Nadat de hulpgoederen gestuurd zijn, zal in een later stadium afhankelijk van het gevraagde, specifieke ondersteuning worden verleend.

Verwijzend naar andere hulp die vanuit de Caricom is gegeven, prijst minister Polack-Beighle de broederschap die er bestaat binnen de Caribische regio. ‘We moeten deze broederschap niet onderschatten als land. Wanneer een andere in nood is moeten we helpen met het weinige dat we hebben’, zegt de minister.

Eerder heeft Suriname ook hulpgoederen gestuurd naar Antigua & Barbuda en Cuba.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten