vrijdag 29 september 2017

Staat Suriname subsidieert nieuw Marwina Ziekenhuis Albina in 2018 met Srd 3.5 miljoen

Bedrag is opgenomen in de begroting 2018 van de regering


Starnieuws bericht vandaag, vrijdag 29 september  2017, dat de Staat zal stichting Marwina Ziekenhuis te Albina in 2018 met Srd 3.5 miljoen subsidiëren. Dit bedrag is opgenomen in de begroting die vandaag ingediend zal worden aan De Nationale Assemblee in een buitengewone vergadering door waarnemend president Ashwin Adhin. 

Op 30 augustus 2017 is de bouw van het ziekenhuis te Albina officieel afgerond en overhandigd aan de Surinaamse overheid. De bouw kwam tot stand met een lening van de AFD (Agence Française de Developpement).

Met het ziekenhuis wordt beoogd om ook in het oosten van het land de tweedelijnszorg binnen redelijk bereik van de lokale bevolking te brengen, afgestemd op de dienstverlening van de nabij en verder gelegen eerstelijnszorg poli’s, doch ook afgestemd op de behoeften van de lokale grensbevolking, aldus het ministerie van Volksgezondheid.

Dit streekziekenhuis te Albina, dat gebouwd is op 2.7 hectare grond, bestaat uit een hoofdbouw met faciliteiten voor laboratorium, radiografie, apotheek, Spoed Eisende Hulp, operatiekamer, een administratieruimte en vier Poli’s. Verder is er een beddenzaal voor 35 bedden, een keuken en wasserij, een mortuarium, een garage voor de ambulances en vier huizen voor medici.

Het ziekenhuis is volledig geoutilleerd met stopcontacten, waterreservoirs, brandalarm, elektronisch oproepsysteem voor verpleegkundigen en de nodige ruimten zijn voorzien van een airconditioning systeem. In het begrotingsjaar 2018 zal verder gewerkt worden aan de operationalisering van dit ziekenhuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten