vrijdag 29 september 2017

Gajadien (VHP): 'Het buitenlandbeleid moet drastisch worden omgegooid'

'De overheid blijft zich verenigen met landen die in opspraak zijn in de wereld'


De overheid blijft zich verenigen met landen die in opspraak zijn in de wereld waardoor Suriname steeds meer in isolement raakt. 'Het zijn vooral kleine en middelgrote ondernemers die er last van ondervinden als ze willen exporteren, vanwege het slechte imago dat het land heeft internationaal', aldus Asiskumar Gajadien, ondervoorzitter en Assembleelid van de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP), vandaag, vrijdag 29 september 2017, in de Ware Tijd.

'Het buitenlandbeleid moet drastisch worden omgegooid. Terwijl Amerika oproept tot meer sancties tegen landen als Iran, Venezuela en Cuba, zien we juist dat Suriname nauwe banden met deze landen wenst te behouden.'

Gajadien reageert hiermee op de toespraak van minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken tijdens de 72e Algemene Ledenvergadering van de Verenigde Naties. Suriname zou in de internationale politiek een strategische rol kunnen vervullen vanwege de geografische ligging.

'We hebben een kans gemist toen Brazilië een brug wilde bouwen naar een land in het noorden. Suriname heeft gedraald en de brug werd uiteindelijk in Guyana gebouwd',zegt de politicus.

Als het buitenlandbeleid wordt omgegooid zou Suriname, vanwege haar gunstige ligging, kunnen inspelen als de Verenigde Staten de behoefte heeft om een militaire basis in de regio te hebben. 'Dit brengt voordelen zoals economische bedrijvigheid met zich mee. Het drugs-imago van Suriname zou ook doorbroken kunnen worden met Amerikaanse militairen hier te lande.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten