zaterdag 30 september 2017

Regering wil onderhandelingen met Alcoa uiterlijk december 2017 afronden

Over overname Afobaka waterkrachtcentrale komen nadere afspraken over stroomlevering

 
De onderhandelingen met de multinational Alcoa wil de regering uiterlijk december 2017 afronden. Er zullen verschillende aparte overeenkomsten gesloten worden. Waarnemend president Ashwin Adhin deelde tijdens de Jaarrede vrijdag mee, dat over de overname van de Afobaka waterkrachtcentrale nadere afspraken gemaakt zullen worden over de stroomlevering tussen partijen. Dit bericht Starnieuws zaterdag 30 september 2017.

Ook de milieu-overeenkomsten tussen Alcoa en Suriname werden aan de orde gesteld door Adhin. Het gaat om de opruiming van milieuschadelijk afval en de rehabilitatie van uitgemijnde gebieden.

'Ik kan u verder mededelen, dat voor wat betreft de Paranam-faciliteit, inclusief haven, eerst de environmental cleanup comform de overeenkomsten ter zake zal worden gepleegd door de Suralco', stelde Adhin.

Over het overleg met Alcoa/Suralco, ter afwikkeling van haar activiteiten in Oost-Suriname, zijn de onderhandelingsteams in afronden fase van overleg en over de formulering van een hoofdovereenkomst ter definitieve beëindiging van de Brokopondo Overeenkomst ultimo december 2019.

Over de ontwikkeling van de bauxietvoorraden in het Bakhuisgebied in West-Suriname, zal eveneens een conceptovereenkomst worden aangeboden aan De Nationale Assemblee ter goedkeuring.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten