zaterdag 30 september 2017

John Courtar hervat werkzaamheden als inspecteur-generaal Arbeidsinspectie

Minister Moestadja:  'Beschuldigingen zijn niet waar gemaakt'


John Courtar is van alle blaam gezuiverd van vermeende betrokkenheid bij strafbare feiten. Hij heeft ruim een week geleden zijn werkzaamheden hervat als inspecteur-generaal bij de Arbeidsinspectie. Dat deed hij op uitnodiging van minister Soewarto Moestadja van Arbeid, aldus de eerste Ware Tijd vandaag, zaterdag 30 september 2017.

'Gelet op het feit dat de beschuldigingen niet waar zijn gemaakt en de procureur-generaal heeft aangegeven dat er niet genoeg feiten zijn voor een politioneel onderzoek, is besloten u op te roepen voor hervatting van uw werkzaamheden', schrijft de bewindsman.

Courtar was op 1 augustus op eigen verzoek ontlast van zijn werkzaamheden. Hij had daartoe besloten na hardnekkige beschuldigingen op social media, dat hij nauw zou zijn betrokken bij een oplichtingscomplot. De minister had de procureur-generaal (pg) gevraagd om een onderzoek in te stellen.

Courtar zegt, dat hij zonder enige grond is aangetast in zijn eer en goede naam. Op social media is hij in relatie gebracht met de vermeende pedofiel en oplichter Bert Schreuders. 'Ze opereren samen via het bedrijf Dennebos', luidde een beschuldiging op een 'nep-nieuws' blog. Dit bosbouwbedrijf ontkent enige verwantschap met Schreuders.

Minister Moestadja schrijft aan Courtar, dat Facebookpublicaties volgens de pg niet gecorrigeerd kunnen worden als resultaat van een strafrechtelijk onderzoek. Courtar heeft een raadsman in de arm genomen om via de rechter klaarheid te brengen in deze kwestie.

Sinds zijn aantreden heeft minister Moestadja intern beleid ontwikkeld over integriteit en goed bestuur. Er is op het ministerie een Bureau Integriteit, dat zich sterk maakt voor het bevorderen van principes van goed bestuur door het personeel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten