zaterdag 30 september 2017

Regering streeft naar een 'betere inrichting van het onderwijs'

IOL komt in de schoot van de Anton de Kom Universiteit Suriname

Studentenflats voor 1.500 studenten worden in 2018 opgeleverd


Waarnemend president Ashwin Adhin heeft gisteren in zijn uitgesproken Jaarrede in De Nationale Assemblee aangegeven wat er verwacht mag worden in 2018 van de betere inrichting van het onderwijs. Het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL) zal in de Anton de Kom Universiteit Suriname (AdeKUS), worden geïncorporeerd. De pedagogische instituten zullen getransformeerd worden van Middelbaar Beroeps Onderwijs tot instituten voor Hoger Beroeps Onderwijs, zo schrijft Starnieuws vandaag, zaterdag 30 september 2017.

Er is aandacht voor de bijzondere ontwikkelingen van het onderwijs in het district Sipaliwini. Tevens zal extra aandacht worden besteed aan de onderbouw van het basisonderwijs, dus aan het onderwijs aan de kleuters en de leerlingen tot acht (8) jaar.

'Er wordt zelfs overwogen om juist in deze fase van het basisonderwijs onderwijsgevenden met hogere bevoegdheidsgraden in te zetten en zo te zorgen voor een goed fundament bij onze jongsten. Waar, met het oog op dit doel, aanvullende maatregelen en ondersteuning nodig en gewenst zullen zijn, zal de regering het niet nalaten die maatregelen te treffen en de benodigde ondersteuning te geven', zei Adhin.

De oplevering van studentenflats zal in 2018 plaatsvinden. De bouw is op het complex van de Anton de Kom Universiteit van Suriname.

De LR-Group uit Israël financiert de bouw van de flats en de daarbij behorende faciliteiten. Bij de oplevering van de eerste fase zullen meer dan 300 studenten een onderkomen krijgen. De regering zal de voorkeur geven aan studenten uit ver afgelegen gebieden, die geen verblijfsmogelijkheden hebben in Paramaribo. Na de totale oplevering zullen 1.500 studenten in de units kunnen verblijven. Het opgeleverde complex zal voorzien zijn van wegen, parkeermogelijkheid, straatverlichting, maar ook van een auditorium en onderzoeksruimten voor de universiteit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten