woensdag 5 augustus 2020

Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding gestoorde Haïtiaan met houwer

Man zou er gewoonte van maken zonder toestemming erven op te lopen


Een man die afgelopen zaterdag voor de KFC nabij de kruising van de Kwattaweg en de Mariestraat in Paramaribo met een houwer stond te zwaaien en agenten dreigde te kappen, blijkt een geestesgestoorde Haïtiaan te zijn. Dat heeft het Korps Politie Suriname dinsdag 4 augustus 2020 bekend gemaakt. 

Via social media werd onderstaand filmpje verspreidt waarin te zien is hoe twee agenten tegen een man optreden, die gewapend is met een houwer.


Een van de agenten sommeerde de man de houwer los te laten en loste daarnaast ook een waarschuwingsschot zonder het gewenste resultaat. Op een gegeven moment lukte het de man te overmeesteren en hem de houwer afhandig te maken.


De man is een Haïtiaan en is in de buurt van het voorval woonachtig. Hij werd door de politie overgebracht naar het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS). De man is na behandeling heengezonden.

Volgens verklaringen van buurtbewoners maakt de man er een gewoonte van om zonder toestemming, al dan niet gewapend, erven op te lopen of plaats te nemen in voertuigen van derden.

De politie van het bureau Munder zal een rapport opmaken en sturen naar de daartoe bevoegde instanties ten einde de overlast en het gevaar dat deze man vormt effectief op te lossen, aldus de politie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten