woensdag 5 augustus 2020

Mobiel crematorium in Bolivia als hulp in strijd tegen stroom Covid-19-sterfgevallen

Groep ondernemers ontwikkelt mobiel crematorium

Veel mensen niet in staat lichamen van geliefden te begraven of te cremeren en gooien ze uiteindelijk op straat


Een groep ondernemers is van mening dat hun mobiele crematorium de oplossing is voor de toename van het aantal sterfgevallen door het coronavirus in Bolivia. 

Carlos Ayo, een milieu-ingenieur, die deel uitmaakt van de groep, zei dat er in Bolivia tientallen lichamen op straat zijn opgestapeld, omdat gezinnen niet over de middelen beschikken of geen plekken vinden om de lichamen van geliefden te begraven of te cremeren en gooien ze uiteindelijk op straat om te voorkomen dat ze zichzelf besmetten.


Ayo zegt, dat het mobiele crematorium een ​​manier is om iets terug te geven aan zijn thuisland. De groep sleept de ovens naar gemeenschappen die niet over de middelen beschikken om te voldoen aan de toenemende eisen die aan de Covid-19-pandemie worden gesteld.

Volgens Te Associated Press zijn in Cochabamba, een van de zwaarst getroffen steden, lichamen op straat geplaatst vanwege een storing bij de begrafenisdiensten.

Tot nu toe zijn meer dan 3.200 mensen gestorven aan het coronavirus in Bolivia en zijn meer dan 81.000 mensen besmet met het virus.

(Suriname Mirror/VoA News/Facebook)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten