woensdag 5 augustus 2020

Nieuwe protesten zorgen voor oplopende spanning in zuidelijke regio Chili

Protesten ter steun aan spirituele leider Mapuche, Celestino Cordoba, en  twintigtal gevangenen in hongerstaking


Protesten en incidenten tijdens de nacht en vroege ochtenduren van dinsdag 4 augustus 2020, zorgen voor oplopende spanning in plaatsen in de regio van La Araucania, het afgelopen weekend het toneel van sterke gewelddadigheden.

Volgens berichten van Radio Biobio uit dat gebied waren er verschillende verkeersopstoppingen op wegen in de regio, waar inwoners van Mapuche barricades plaatsten, banden in brand staken en een aantal schermutselingen met de politie voerden.

De demonstranten protesteerden tegen de racistische daden tegen de inheemse bevolking die zaterdag plaatsvonden, geleid door gewapende burgers, en ter ondersteuning van de spirituele leider van Mapuche, Celestino Cordoba, en een twintigtal gevangenen die in hongerstaking zijn in de gevangenissen van de regio.

Volgens persberichten zou een sergeant van de carabineros zijn neergeschoten tijdens de confrontaties op Route 5, de belangrijkste van het land, in de Collico-sector van Ercilla, een van de plaatsen waar de gewelddadige gebeurtenissen van het weekend plaatsvonden.

Ook op andere plaatsen op die weg werd 's nachts het verkeer verstoord door door demonstranten opgezette barricades. Evenzo eindigde in de stad Osorno een mars langs talrijke wegen ter ondersteuning van de Mapuche-bevolking in incidenten met de Carabineros, die minstens zes mensen arresteerden.


(Suriname Mirror/Cooperativa/Prensa Latina/El Mostrador/Twitter/El Pais)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten