dinsdag 4 augustus 2020

Medisch directeur SZF Hasrat lapt verbod op werk te komen aan zijn laars - Hasrat 'vanwege gewijzigde beleidsinzichten op non-actief' gesteld

(Bron foto: SZF)
'U vraagt mij spullen af te geven aan instantie waar ik geen werkrelatie mee heb'

'U probeert mij op een fascistische manier te beletten om relaties met onafhankelijke personen te onderhouden'


Medisch directeur van het Staatsziekenfonds (SZF), Humphrey Hasrat, lapt het verbod zich niet te begeven op het werkterrein aan zijn laars. Hij heeft maandag 3 augustus 2020 een brief gekregen waarin hem wordt meegedeeld, dat hij 'vanwege gewijzigde beleidsinzichten op non-actief' is gesteld. Hij hoeft zich voorlopig niet aan te melden op het werk, schrijft Jolanda Pronk, waarnemend directrice, zo schrijft Starnieuws. 

Vorige week is ook directeur Rick Kromodihardjo op non-actief gesteld.

Hasrat is meegedeeld, dat hij zich niet meer naar locaties van het SZF en daaraan gelieerde instellingen en bedrijven mag begeven. Hij mag ook geen directe of indirecte bemoeienis hebben met aangelegenheden van het SZF, medewerkers of relaties. Alle eigendommen van het SZF, auto's, sleutels en informatiedragers dienen uiterlijk dinsdag om 12.00 uur persoonlijk te worden afgegeven op het secretariaat van de minister van Volksgezondheid, ter attentie van Pronk.

Hasrat heeft Pronk geantwoord, dat hij als werknemer van het SZF de eigendommen van het bedrijf zal afgeven op een bij hem bekend adres van de Stichting Staatsziekenfonds aan de Fred Derbystraat, aan een wettige vertegenwoordiger van de stichting.

'Het verbaast mij, dat u als juridisch onderlegde persoon mij vraagt om spullen af te geven aan een instantie waarmee ik in deze geen werkrelatie heb', stelt Hasrat. Ter voorkoming van misverstanden zal hij zich doen vergezellen door zijn juridische adviseur en de vrije pers.

'Met betrekking tot de tweede alinea van uw brief, waarin u al dan niet op instructies van hogerhand mij op een fascistische manier probeert te beletten om relaties met onafhankelijke personen te onderhouden, moet ik u mededelen dat ik dit verbod aan mijn laars zal lappen', schrijft Hasrat terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten