dinsdag 4 augustus 2020

Directrice BOG Bromet neemt ontslag

'Ik heb vanwege gezondheidsredenen de functie ter beschikking gesteld'

Jessurun (l) en Bromet
Cleopatra Jessurun, directrice van Volksgezondheid, neemt ontslag vanwege onwerkbare situatie tussen haar en nieuw Covid-19 Managementteam


Minouche Bromet heeft dinsdag 4 augustus 2020 haar ontslag als directrice van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, BOG, ingediend bij het ministerie van Volksgezondheid. Dit bevestigt ze in de Ware Tijd. 'Ik heb vanwege gezondheidsredenen de functie ter beschikking gesteld.'

Bromet geeft aan dat haar echtgenoot begin dit jaar ernstig ziek werd wat samen met de aanpak van de coronapandemie een zware wissel op haar eigen gezondheid heeft getrokken. De BOG-directrice moest zeer recentelijk gehospitaliseerd worden en de artsen hebben rust voorgeschreven. Bromet zegt na haar herstel vanuit een andere functie haar expertise beschikbaar te kunnen stellen. Zij werd op 2 december vorig jaar door het ministerie van Volksgezondheid aangesteld om het bureau te leiden.

'Als je snel wil gaan, ga alleen. Als je ver wil komen, ga samen', zei Bromet bij de kennismaking vorig jaar met het BOG-personeel.

Ook op andere plaatsen in de publieke gezondheidszorg, zoals het SZF en het ministerie zelf, hebben de afgelopen dagen mutaties plaatsgevonden. Maandag heeft Cleopatra Jessurun als directrice van Volksgezondheid ontslag genomen. Naar verluidt zou er voor Jessurun een onwerkbare situatie zijn ontstaan op het ministerie tussen haar en het nieuwe Covid-19 Managementteam.

Onder andere zou haar schriftelijk zijn meegedeeld, dat zij met betrekking tot de aanpak van de coronapandemie geen informatie van het nieuwe team geleid door Marthelise Eersel zou ontvangen. Bromet en Jessurun waren nog voordat het coronavirus in Suriname opdook nauw betrokken bij het uit te stippelen beleid en daarna bij de aanpak van de Covid19 nadat de ziekte in Suriname was opgedoken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten