dinsdag 4 augustus 2020

Costa Ricaanse veehouders doneren 13 duizend kilo vlees aan organisaties die voor oudere volwassenen zorgen

Donatie is gemalen rundvlees met laag vetgehalte en in blokjes gesneden beef jerky


Costa Ricaanse veehouders doneren 13 duizend kilo vlees aan organisaties die voor oudere volwassenen zorgen. In totaal 85 maatschappelijke organisaties onder toezicht van de Consejo Nacional de la Persona Adulta Mayor (CONAPAM), profiteren van de donatie door de Corporación Ganadera (CORFOGA).

Door CONAPAM verstrekte gegevens geven aan, dat ongeveer 85.000 oudere volwassenen worden verzorgd in deze 85 centra verspreid over het hele land, een kwetsbare bevolking die profiteert van de donatie van vlees dat is geproduceerd door duizenden Costa Ricaanse boeren.

De bijdrage wordt geleverd in het kader van een overeenkomst die is ondertekend door de Corporación Ganadera met de National Emergency Commission en CONAPAM waarin wordt vastgesteld dat; 'Het doel van deze overeenkomst is de schenking van vleesproducten door de Corporación Ganadera om in samenwerking met CONAPAM te worden geplaatst in bejaardencentra.'


Volgens Luis Diego Obando, uitvoerend directeur van CORFOGA, zijn 62 miljoen colones bestemd voor de aankoop van vlees dat specifiek voor dit programma bestemd is, uitgaande van drie maanden, via de Nationale Raad van de Productie en het Interinstitutionele Bevoorradingsprogramma (PAI), die verantwoordelijk is voor de distributie ervan in elk centrum dat zorgt voor eerder geïdentificeerde oudere volwassenen.

De donatie is gemalen rundvlees met een laag vetgehalte en in blokjes gesneden beef jerky. De voorzitter van de Raad van Bestuur van CORFOGA Miguel Mena, benadrukte het belang van de Corporación Ganadera om behoeftige ouderen te helpen met deze donatie van rundvlees, een voedsel met een hoge voedingswaarde, in moeilijke tijden zoals de huidige vanwege de pandemie.

Van haar kant benadrukte de voorzitster van de Raad van Bestuur van CONAPAM, Teresita Aguilar Mirambell, het belang van de donatie van de Corporación Ganadera, omdat tijdens deze gezondheidscrisis de organisaties die de oudere volwassen bevolking dienen, enorm profiteren van CONAPAM-programma's. CONAPAM is beperkt in de activiteiten die ze kunnen uitvoeren vanwege hun eigen beperkte middelen, dus ze verwelkomen altijd meer steun en bijdragen die het mogelijk maken om voor deze bevolking een adequate voedselbalans te bieden.

(Suriname Mirror/The Costa Rica News/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten