vrijdag 10 juli 2020

Wet Uitzonderingstoestand is vervallen en dus ook alle maatregelen, als avondklok.....

Regering vraagt Assemblee om de termijn te verlengen



De Wet Uitzonderingstoestand is sinds gisteren vervallen. De Nationale Assemblee heeft de mogelijkheid om deze nog een keer met drie maanden te verlengen. Vicepresident Ashwin Adhin, die ook voorzitter is van het Covid-19 Managementteam, heeft pas gisteren namens de regering aan  Assembleevoorzitter Ronnie Brunswijk gevraagd om de termijn te verlengen, zo bericht Starnieuws vandaag, vrijdag 10 juli 2020. 

De Nationale Assemblee heeft voor vandaag om half twee een huishoudelijke vergadering gepland. Op de agenda staat bespreking van de Wet Uitzonderingstoestand Covid-19. De verlenging van de periode kan alleen in een openbare vergadering plaatsvinden.

Er is een vacuüm ontstaan nu. De huidige coalitie, die nu voor verlenging moet zorgen, had niet vóór deze wet gestemd. Er is nog geen openbare vergadering uitgeschreven om de wet met spoed te verlengen.

De nieuwe parlementaire commissie heeft later op de dag ook een onderhoud met het Covid-19 Managementteam onder leiding van Danielle Veira.

De Wet Uitzonderingstoestand gold van 9 april tot 9 juli. Op basis van deze wet zijn maatregelen getroffen, waaronder ook de avondklok die van 22.00 tot 05.00 uur geldt. Nu zijn de maatregelen niet gedekt door de wet en zijn in feite vervallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten