vrijdag 10 juli 2020

Peruaanse president Martin Vizcarra wil 11 april 2021 verkiezingen

(Bron foto: Andina)
Premier: 'Oproep tot verkiezingen bevestigt politieke wil en inzet regering voor het land'


'De oproep voor algemene verkiezingen voor 11 april 2021 - woensdag 8 juli 2020 gedaan door de Peruaanse president Martin Vizcarra - bevestigt zijn politieke wil en inzet voor het land', zei premier Vicente Zeballos. 

'Deze (de oproep) herhaalt in principe (de vervulling van) de politieke wil van de regering, in het bijzonder van de president van de republiek, Martin Vizcarra', zei hij.


Zeballos herinnerde eraan, dat het staatshoofd herhaaldelijk zijn besluit om 'democratische verkiezingen in overeenstemming met de Grondwet, maar vooral zijn inzet voor het land' te organiseren, heeft bevestigd.

'De verkiezingen (zullen plaatsvinden) op 11 april volgend jaar, wat er ook gebeurt', zei de voorzitter van de Raad van Ministers woensdag in opmerkingen tegen radio- en tv-station RPP.

De regeringsfunctionaris sloot politieke intenties uit achter de oproep voor algemene verkiezingen van de president van de republiek, vicepresidenten, Congresleden en Peruaanse vertegenwoordigers in het Andes-parlement.

(Suriname Mirror/Andina/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten