dinsdag 14 juli 2020

SLM vliegt vier weken lang op de Mid-Atlantische route

Vluchten worden uitgevoerd door Air Belgium


Vanaf dinsdag 14 juli 2020 voert de SLM vier weken lang vluchten uit op de Mid-Atlantische route (Paramaribo – Amsterdam v.v.). Deze vluchten worden achtereenvolgens op de dinsdag uit Nederland en op de woensdag uit Suriname uitgevoerd, met de Airbus A340-300 van Air Belgium

Volgens de SLM wordt door de Operationele Dienst samen met andere stakeholders hard gewerkt aan het finaliseren van de B777-200 ETOPS-certificering (Extended-range Twin-engine Operational Performance Standards), zodat ook dit vliegtuig commercieel kan worden ingezet. De maatschappij kijkt uit naar de tentatieve 'soft herstart' van de commerciële operatie op 1 augustus. Dit zal gebeuren als de desbetreffende autoriteiten daarvoor toestemming geven.

De SLM is ook getroffen door de wereldwijde Covid-19-pandemie. Landsgrenzen en luchthavens over de hele wereld gaan bij mondjesmaat open, waardoor het normale vervoer van passagiers niet optimaal kan gebeuren. Veel luchtvaartmaatschappijen hebben de focus gelegd op het vervoeren van cargo. De SLM heeft de continuïteit van cargo van en naar Suriname uit Amerika alsook Europa kunnen garanderen. Het wekelijks onderhouden van de luchtvrachtconnectie op de Mid-Atlantische route is mogelijk na afstemming tussen de leiding van de SLM en de minister.

De SLM heeft ook de nodige covid-19 hulpmiddelen ingevlogen. Vorige maand is ongeveer 5000 kilo aan PPE (Personal Protective Equipment) vervoerd in opdracht van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, zegt de SLM.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten