dinsdag 14 juli 2020

Autoriteiten Costa Rica arresteren vijf verdachten van mensenhandel in Corredores, vlakbij grens Panama

Verdachten opgepakt in woning waar 12 mensen uit Bangladesh en 3 uit India
waren


Autoriteiten in Costa Rica hebben vijf personen aangehouden die verdacht worden van mensenhandel in het zuiden van het land, meldde het ministerie van Openbare Veiligheid (MSP, Ministerio de Seguridad Pública) zondag 12 juli 2020. Met hen waren 15 migranten van Aziatische afkomst, voegde MSP eraan toe. 


De vijf lokale bewoners werden zaterdagmiddag opgepakt in de zuidelijke stad Corredores, vlakbij de grens met Panama, in een huis waar ze 12 mensen uit Bangladesh en drie uit India hadden, zei het ministerie in een verklaring.


In het persbericht vertelden de autoriteiten, dat een anonieme tip het mogelijk maakte om de groep vermeende mensenhandelaars te lokaliseren, samen met verschillende voertuigen en $ 1.200, waarvan de politie vermoedt dat ze overeenkomen met de betaling voor de overdracht van de migranten via het Costa Ricaanse grondgebied. '

Onder de geredde personen bevond zich een 12-jarig meisje uit India. Alle anderen zijn tussen de 20 en 40 jaar oud. Geen enkele vereiste medische zorg ', aldus de verklaring.

De buitenlanders werden onder bevel van de immigratiepolitie geplaatst en de minderjarige werd volgens het ministerie overgedragen aan de Nationale Kinderraad. Ondertussen werden de gedetineerden overgelaten aan de opdracht van het Openbaar Ministerie (parket), die hen zou kunnen vervolgen voor de misdaad van mensenhandel.

Midden-Amerika is een doorvoerroute voor Afrikanen, Aziaten en Latijns-Amerikanen die de Verenigde Staten en Canada over land proberen te bereiken.

(Suriname Mirror/The Tico Times/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten