zondag 5 juli 2020

Been geamputeerd van Colombiaanse voetbal doelvrouw na buitenissig ongeluk thuis

Johanis Menco (25) loopt tegen glazen deur aan: dijbeenslagader doorgesneden




De Colombiaanse 25-jarige doelvrouw Johanis Menco moest haar linkerbeen laten amputeren nadat een buitenissig ongeluk haar op de intensive care had gebracht. 

De 25-jarige Menco stond tot november in de boeken van Real Santander San Andres, een topvrouw die haar gruwelijke verwondingen opliep toen ze bij haar huis tegen een glazen deur aanliep. Haar dijbeenslagader werd doorgesneden en ze onderging twee operaties. De keepster blijft op de intensive care van een plaatselijk ziekenhuis in Bucaramanga.


De Colombiaanse profcompetitie en haar club, Real Santander, drongen er deze week bij de fans op aan bloed te doneren om Menco te helpen. Menco combineerde haar voetbalcarrière met studies topografie.



Real Santander-clubvoorzitter Gustavo Nunez vertelde La Vanguardia:

'Gelukkig had Johanis haar sociale zekerheid up-to-date en daarom kon ze alle noodzakelijke medische hulp krijgen om haar leven te redden. Ik heb met het clubbestuur gesproken en we zijn in de beste positie om samen te werken aan wat ze nodig heeft, omdat ze deel blijft uitmaken van de Real-familie. Ze is iemand die een stempel heeft gedrukt op haar charisma en karakter. We zijn er zeker van dat ze de tools heeft om verder te gaan, en we zijn er zeker van dat ze zal terugkeren om haar leven te leiden en het op de beste manier het hoofd te bieden. Ze is een krijger.'



(Suriname Mirror/El Colombiano/The Sun/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten