maandag 15 juni 2020

Voor gewoon publiek gesloten banken verschuilen zich achter Covid-19 Managementteam

'Onze medewerkers moeten ook gezond en veilig zijn'


De Consumentenkring vindt dat de banken hun deuren nooit mochten sluiten. Ze zouden vandaag, maandag 15 juni 2020, open moeten gaan. De voorzitter van de Surinaamse Bankiersvereniging, Eblein Frangie, zegt op Starnieuws, dat hierover overleg is geweest met het Covid-19 Managementteam.

'Onze medewerkers moeten ook gezond en veilig zijn. We kunnen in deze ongecontroleerde situatie geen risico’s nemen voor onze medewerkers noch voor onze klanten', stelt Frangie. 'Wij werken elke dag vanuit huis en zijn door de weeks wel geopend van 10.00 tot 13.00 uur voor onze bedrijfsklanten (essentiële diensten). Ook onze helpdesk is bereikbaar.'

Hij vraagt zich af hoe de banken open kunnen gaan, terwijl het Covid-Managementteam beperkingen heeft opgelegd aan het publiek.

Intussen heeft de Bankiersvereniging besloten om gepensioneerden tegemoet te komen. De overheid stort op de 15e de pensioenen. De groep wordt vanaf morgen tegemoet gekomen door gedurende de beperkte openingstijden die momenteel gehanteerd worden en binnen de geldende maatregelen van het Covid-Managementteam, deze doelgroep van dienst te zijn. Een groot deel van de gepensioneerden beschikt niet over de digitale betaalmogelijkheden die de banken aanbieden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten