maandag 15 juni 2020

Brazilië graaft lichamen op uit graven om plaats te maken voor slachtoffers coronavirus

Opgegraven botten worden in openbare ossuaria geplaatst


Het dodental van het coronavirus in Brazilië is het op een na hoogste ter wereld, na de Verenigde Staten. Terwijl ze worstelen om met de doden om te gaan, zijn grafdelvers gedwongen lichamen te verplaatsen om ruimte te maken voor slachtoffers van Covid-19. Het dodental in Brazilië bedraagt ​​momenteel 42.791 met 851.000 bekende gevallen.

Het land ligt in het centrum van de uitbraak van het coronavirus in Zuid-Amerika en de sterfgevallen in Sao Paulo hebben 5.480 bereikt, waardoor het een van de zwaarst getroffen regio's op het continent is. Kille luchtfoto's lieten onlangs enorme massagraven zien die werden gegraven om plaats te maken voor de doden in de stad van 12 miljoen mensen.


Nu zei de gemeentelijke begrafenisdienst in Sao Paulo, dat de overblijfselen van degenen die minstens drie jaar geleden zijn gestorven, zullen worden opgegraven om meer ruimte te maken voor slachtoffers van Covid-19. Arbeiders zullen de botten verzamelen, die in genummerde zakken worden gedaan en vervolgens worden opgeslagen voordat ze binnen de komende 15 dagen op de begraafplaatsen wordt afgeleverd.

In een verklaring zeiden functionarissen, dat de botten in openbare ossuaria zullen worden geplaatst. Een ossuarium is een gebouw, een bron of een site die is gemaakt om te dienen als de laatste rustplaats van menselijke skeletresten.

Een grafdelver op de begraafplaats Vila Formosa in Sao Paolo zei, dat arbeiders op de site, die de grootste is in Latijns-Amerika, zich zorgen maken, omdat de lockdown steeds verder wordt versoepeld. De begraafplaats heeft gezegd dat 1.654 mensen op de site werden begraven in april, 500 meer dan in maart.

Grafgraver Adenilson Costa zei: 'Met deze opening van winkelcentra en winkels maken we ons nog meer zorgen. We zitten in de top en mensen weten het niet. Dit is nog niet voorbij. Dit is het zorgelijke moment.'


(Suriname Mirror/Milenio/The Mirror/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten