vrijdag 19 juni 2020

Volgens regering van HI & T woedt wèl regelmatig opgetreden tegen ongebreidelde prijsverhogingen winkels

'De Economische Controle Dienst is dagelijks op het veld bezig'


De overheid, met name het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI & T) treedt regelmatig op tegen winkels of personen die zich schuldig maken aan ongebreidelde prijsverhogingen. Verder wordt er continu van gedachten gewisseld met winkeliers en importeurs om betaalbare prijzen te hanteren. 

Op burgers wordt weer een beroep gedaan om bij gevallen waar er volgens hen te hoge prijzen gehanteerd worden, dat onmiddellijk door te geven aan de Economische Controle Dienst (ECD).

Sancties blijven ook niet uit, verzekerde directeur Rachel Koningsbloem-Pinas van HI&T donderdagmiddag 18 juni 2020 tijdens de persconferentie van het Covid-19 Managementteam, aldus het Nationaal Informatie Instituut.

Ze gaf aan, dat er ook tussenhandelaren zijn die zich schuldig maken aan woekerwinsten. 'De ECD is dagelijks op het veld bezig en ook de kwestie van schaarste aan enkele basisgoederen wordt niet zo gelaten. Vooral suiker en zout zijn momenteel moeilijk te verkrijgen.'

'Binnenkort start het ministerie met een voorlichtingscampagne als bewijs dat het degelijk de zorg van de samenleving serieus neemt. De consument zal zien hoe een klacht wordt behandeld en hoe er actie op het veld wordt ondernomen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten