donderdag 28 mei 2020

Woedende oppositieleiders in NIS eisen vertrek Nerkust en ingrijpen Onafhankelijk Kiesbureau

Grote onrust en irritatie over gang van zaken in NIS

(Bron foto: Twitter/@ptmathura)
Walter Bouterse, kleinzoon van president Bouterse, was in sporthal aanwezig om dozen mee te nemen - Ook waren er mensen die brandstof bij zich hadden om brand te stichten.


Publiek in de Anthony Nesty Sporthal is zeer geagiteerd vanwege pogingen van het hoofdstembureaupersoneel enkele dozen die vanochtend vroeg werden dichtgeplakt te openen. Kort na middernacht was er al consternatie toen werd geprobeerd de dozen uit de zaal te verwijderen en elders - buiten het zicht van het publiek - onder te brengen. Gesteld werd dat het om al verwerkte processen-verbaal ging. Dit bericht de Ware Tijd.

Het publiek, onder wie Assemblee-kandidaat Priscilla Dawsa (ABOP), protesteerde heftig daartegen. Het vermoeden is groot  dat gepoogd wordt te sjoemelen met de uitslag.

Vernomen wordt dat ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk vanochtend verontrustende zaken heeft aangetroffen in de sporthal waar het Hoofdstembureau Paramaribo is ondergebracht.

Naar aanleiding van die ontwikkelingen hielden de leiders van de VHP, ABOP, NPS en Pertjajah Luhur een persconferentie in de Anthony Nesty Sporthal. Ze eisen onder andere het vertrek van districtscommissaris van Paramaribo-Noordoost Mike Nerkust die voorzitter is van het hoofdstembureau van Paramaribo, en ingrijpen Onafhankelijk Kiesbureau.


'Deze districtscommissaris vragen wij nu om op basis van wet en recht zijn werk te doen. Als hij dat niet kan, moet hij bedanken. Er is geen vertrouwen meer in hem', zei Chan Santokhi. Er zijn teveel incidenten geweest om te zwijgen. Er worden juridische stappen ondernomen.


Ook de Organisatie van Amerikaanse Staten is op de hoogte gesteld en zal langer blijven in het land.

Brunswijk deelde mee dat er mensen met brandstof waren om het NIS-gebouw in brand te steken. Toen is de politie opgebeld voor versterking. De kleinzoon van president Desi Bouterse, Walter Bouterse, was ook ter plekke. Hij zou volgens Brunswijk dozen meenemen.

Van de kant van de regering en de NDP van Desi Bouterse is nog niets over het uitblijven van de uitslag gezegd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten