donderdag 28 mei 2020

NII wringt zich in bochten om afstand te nemen van 'onjuiste berichtgeving'

'Kwaadwilligen hebben toegang gehad tot de social mediakanalen van NII'...šŸ¤”šŸ¤£


In de media circuleert een bericht dat vanuit het Nationaal Informatie Instituut (NII) bewust partijdige informatie gepubliceerd is om een politieke leider (lees: Chandrikapersad Santokhi, VHP) zwart te maken, zo schrijft het NII donderdag 28 mei 2020. 

Op de Facebookpagina van het NII zou een ingezonden bericht daterend van 29 augustus 2017 met als kop 'De A-nationale houding van Santokhi' weer naar boven zijn gehaald. De leiding van het NII spreekt tegen, dat dit vanuit het instituut is geĆÆnitieerd en is een onderzoek gestart om na te gaan hoe dit mogelijk is geweest. De leiding is opgeschrikt door dit bericht en distantieert zich hiervan.

Op de Facebookpagina van het NII is woensdagavond een bericht met als titel 'COVID-19 maatregelen nog steeds van kracht' geplaatst. In dit geval wordt gebruik gemaakt van de link van het desbetreffende bericht op de nieuwssite De Boodschap, van het NII. Het is onverklaarbaar, zo beweert het NII, dat in dit specifieke geval de link van het ingezonden stuk onjuist is gekoppeld aan het 'COVID-19 bericht'. Er is bij deze post dus sprake van een dubbele link in een Facebookpost, wat heel ongebruikelijk is voor de social media posts van dit instituut...

Het vermoeden bestaat dat kwaadwilligen toegang hebben gehad tot de social mediakanalen van het NII.... šŸ¤”šŸ¤£ Deze kwestie zal tot het uiterste worden onderzocht.

De bijdrage die NDP-parlementariƫr Roche Hopkinson heeft geleverd aan het onderdeel 'De Pen', is een van augustus 2017. Dit onderdeel is bij de totstandkoming van de website speciaal in het leven geroepen om burgers de gelegenheid te geven hun mening te ventileren. De schrijver van elk ingezonden stuk is volledig verantwoordelijk voor de inhoud hiervan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten