donderdag 28 mei 2020

Nationaal Informatie Instituut (NII) toont weer eens NDP-propagandist te zijn

NII publiceert artikel uit 2017 ‘De A-nationale houding van Santokhi‘


Het zogenaamd Nationaal Informatie Instituut (NII) heeft gisteravond opnieuw duidelijk laten zien, dat zij geen onpartijdige informatie aan de Surinaamse bevolking kan verschaffen. Direct na een tv-optreden van VHP-leider Chandrikapersad Santokhip  met Ronnie Brunswijk (ABOP) en Gregory Rusland (NPS) bij ABC TV, publiceerde het NII namelijk een artikel met de titel ‘De A-nationale houding van Santokhi‘. Dit tot grote verbazing van veel Facebook volgers. 

Het gaat om een oud artikel, dat op 17 augustus 2017 reeds gepubliceerd was op de site van het NII en geschreven is door NDP’er Roché R. Hopkinson Sr. Dat het NII het überhaupt toestaat om NDP’ers propaganda te laten maken op een platform dat neutraal zou moeten zijn, riep in 2017 al vragen op. Dat ze het nu weer doet en Santokhi probeert zwart te maken na de grote overwinning van de VHP, is schaamteloos zeggen Facebook-gebruikers, aldus Waterkant.net vandaag, donderdag 28 mei 2020.

Dat het NII niet onafhankelijk is en in feite gewoon het verlengde is van de NDP propaganda, is al jaren duidelijk. Het instituut werd op 1 maart 2017 opgericht en is de opvolger van de omstreden Nationale Voorlichtingsdienst (NVD), die we nog kennen van de militaire dictatuur. Het NII is verre van professioneel te noemen. De artikelen die zij publiceert zijn van een bedenkelijk laag niveau. Leerlingen in groep 8 zouden het zelfs beter doen.

Directeur-perschef sinds de oprichting van het NII is Clifton Limburg, ook wel bekend als Limbo, die regelmatig politieke opponenten op schofterige en huichelachtige manier bejegend, ook in zijn programma Bakana Tori op de staatsradiozender SRS, ook een verlengstuk van de NDP. Hij is de buikspreekpop van president Desi Bouterse. Het zogenaamd instituut valt rechtstreeks onder de president en wordt daarom door veel media ook gezien als verlengstuk van het beleid van Bouterse.

'Het is duidelijk dat deze figuren continu staatsmiddelen gebruiken om politiek te bedrijven. Dit is ook de eerste organisatie die een nieuwe regering moet schrappen' is een veel gehoorde opmerking op social media.

De post van het NII is inmiddels verwijderd, maar gelukkig hebben Facebook volgers een schermafdruk gemaakt.

(Suriname Mirror/Waterkant.net)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten