donderdag 28 mei 2020

Politie-inspecteur Revelino Eijk door minister Getrouw uit Anthony Nesty Sporthal gezet

Eijk hield toezicht op de verkiezings- documenten


Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie heeft per direct politie-inspecteur Revelino Eijk laten verwijderen uit de Anthony Nesty Sporthal, waar het hoofdstembureau Paramaribo is gevestigd. Het toezicht houden op de verkiezingsdocumenten lag in zijn handen.

Eijk zegt, aldus de Ware Tijd donderdagmiddag 28 mei 2020, dat zijn naam ten onrechte in diskrediet wordt gebracht met handelingen die zich in 'NIS' hebben voltrokken. De politie-inspecteur zegt, dat hij volgens het Politiehandvest assistentie heeft verleend aan districtscommissaris Mike Nerkust, die de hulpofficier is in het district en wordt gerekend tot het bevoegd gezag.

'Ik was de ordehandhaver van dat moment. Ik had geen bemoeienis met het inhoudelijke van de zaak', verduidelijkt Eijk. Hij zegt dat Nerkust hem om assistentie had gevraagd om originele processen-verbaal te verplaatsen naar een kantoor binnen de sporthal. De kopieën zouden dan in de zaal blijven. Vanuit de zaal kwam er tamtam toen zij deze handelingen hadden waargenomen.

De aanwezigen in 'NIS' maakten contact met Ronnie Brunswijk (ABOP-voorzitter), die ter plekke kwam en om inzage vroeg. Eijk was bij de controle op de documenten samen met twee politieagenten, de districtscommissaris, Brunswijk en de secretaris van het stembureau.

'Ik heb me ingezet en kapot gewerkt. Mijn naam wordt geroepen in iets dat wordt gesuggereerd.' De politie-inspecteur legt uit, dat er rekruten aan de poorten staan. Na elf uur 's avonds mag niemand het terrein op. Zij die zich in het gebouw bevinden mogen niet naar buiten. De inspecteur heeft ook geen rapportage gekregen van de rekruten dat personen het terrein 's avonds zijn opgereden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten