zaterdag 16 mei 2020

Verschillende recreatieoorden blijven vooralsnog gesloten

Touroperators en -gidsen mogen city tours in Paramaribo houden


De verschillende recreatieoorden blijven vooralsnog gesloten. In samenspraak met de districtscommissarissen is besloten deze gelegenheden in de districten voorlopig nog niet open te stellen. Zeker de oorden die zich bevinden in de risicogebieden (grensgebieden). Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut ()

Volgens Rachel Koningsbloem-Pinas, directrice Toerisme van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HIT), zal spoedig zal bekend worden gemaakt wanneer een en ander zal plaatsvinden. Voor de touroperators en -gidsen geldt dat die city tours in Paramaribo mogen houden, voor groepen niet groter dan 10 personen, met inachtneming van alle Covid-19 richtlijnen.

De entertainmentindustrie mag vooralsnog geen grootschalige evenementen, waar grote groepen mensen op afkomen, organiseren. Het aantal van 50 personen op een locatie mag niet overschreden worden. Op de samenleving zal een beroep worden gedaan mede controle te helpen uitoefenen en kan men alle waargenomen misstanden doorgeven via de klachtenlijn van het ministerie op het nummer 1940.

Koningsbloem-Pinas roept de samenleving op om niet in oude gewoonten te vervallen, aangezien de oude situatie niet meer bestaat. 'Bedrijven hebben de moeilijke taak de juiste balans te vinden tussen het economisch belang en ons allen gezondheidsbelang.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten