zaterdag 16 mei 2020

Paul Somohardjo, Pertjajah Luhur-voorzitter: 'Koersontwikkeling is schrikbarend'

'De NDP heeft de laatste vijf jaar bewezen, dat ze het land niet kan regeren'


Voorzitter Paul Somohardjo van de Pertjajah Luhur (PL) praat van een schrikbarende koersontwikkeling. Bij het inkopen van basisgoederen voor de eenheidscentra, is de partij de afgelopen dagen geconfronteerd met koersen van Srd 18 tot 19 voor een US$. Ondernemingen hebben zaterdag 16 mei 2020 zelfs Srd 20 betaald voor een US$. 

De PL-leider sprak hierover, aldus Starnieuws, zijn bezorgdheid uit tijdens een vergadering met de verschillende structuren, campagneteams en kandidaten. In verband met Ied-Ul-Fitre wordt hard gewerkt aan het bevoorraden van de verschillende eenheidscentra, zodat de mensen hun goederen tegen betaalbare prijzen kunnen aanschaffen om er toch een mooie en bezinningsvolle feestdag van te maken.

Somohardjo heeft tijdens de vergadering benadrukt, dat de importeurs niet kan worden verweten dat zij hogere prijzen hanteren. Immers zijn ook zij afhankelijk van de koersen. Er worden minstens vier verschillende koersen gehanteerd.

Het bedrijfsleven en de samenleving kunnen al lang geen vreemde valuta meer kopen tegen de koers die de Centrale Bank van Suriname (CBvS) hanteert. Maar, ondanks de stijgende koersen en prijzen, zegt de PL dat de prijzen van de items zo laag mogelijk worden gehouden.

De PL-voorzitter heeft tijdens de vergadering opnieuw gesteld, dat een samenwerking met de NDP geen optie is. Hij wees er op dat ook VHP-Assembleelid Krishna Mathoera in het programma Kal Aaj Aur Kal heeft gezegd, dat haar partij geen samenwerking aangaat met de NDP. Mathoera heeft publiekelijk verklaard, dat indien dat toch zou gebeuren, zij niet meer meespeelt en haar zetel ter beschikking zal stellen van de partij. Somohardjo vroeg een applaus voor Mathoera.


'De NDP heeft in de laatste vijf jaar bewezen, dat ze het land niet kan regeren. Sterker nog, het land is dankzij het wanbeleid van de huidige regering naar de rand van de afgrond gebracht. Een samenwerking met de NDP na 25 mei 2020 is absoluut geen optie', zegt Somohardjo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten