donderdag 14 mei 2020

SLM grijpt naar alternatieve methoden om hoofd boven water te houden.

Focus nu gericht op de chartermarkt en cargovluchten


Ook de luchtvaartsector is zwaar getroffen door de Covid-19 pandemie. Nu bijna alle landen een lockdown hanteren, vinden er nauwelijks vluchten plaats. De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) is ook niet bespaard gebleven, maar hanteert alternatieve methoden om het hoofd boven water te houden. Dit zei directeur Radjesh Radjkoemar in het programma ACTUA, aldus het Nationaal Informatie Instituut (NII) donderdag 14 mei 2020. 

De focus is nu gericht op de chartermarkt en cargovluchten om toch nog wat geld in het laadje te brengen. Er zijn goede afspraken met onder meer groenteboeren om zo op regelmatige basis groenten te exporteren.

Radjkoemar beseft, dat zolang de Covid-19 pandemie voortduurt, de problemen voor de luchtvaartsector groter worden. Er is daarom ook een pakket ingediend bij de regering om zich te buigen over financiële steun. De situatie heeft ervoor gezorgd, dat de directie na afstemming met de vakbond binnen het bedrijf zaken als toelagen heeft bevroren.

Verder wordt op dagbasis de cashflow van de onderneming goed in de gaten gehouden. Directeur Radjkoemar hoopt dat de situatie zich gauw normaliseert.

De nieuwe kist, de Boeing 777, moet nog de ETOPS-certificering (Extended-range Twin-engine Operational Performance Standards) ondergaan voordat zij ingezet kan worden voor commerciële vluchten. De SLM-directeur garandeert dat de maatschappij niet stilzit, maar er alles aan doet om haar voortbestaan te garanderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten